zondag 1 juli 2012

Strijd tegen het water - route.

Deze ANWB autoroute met de naam 'strijd tegen het water' zijn we bij het plaatsje Nieuwekerk begonnen. Vandaar reden we verder via Sirjansland, Dreischor (klein leuk plaatsje), Zonnemaire naar Brouwershaven. In Brouwershaven hebben we een rondwandeling gemaakt door het centrum langs de haven, markt, geveltjes, kerk en het stadhuis. Tevens omdat er op zondag in de andere plaatsjes weinig restaurantjes open waren, hebben we in Brouwershaven geluncht. De route ging verder richting Scharrendijke, Moermond, Renesse, Nieuw Haamstede met zijn rode vuurtoren, Burgh Haamstede met zijn slot, Westenschouwen (zandstrand), Burghsluis (aardig haventje met klein monument als dank en herinnering aan het reddingswezen), de plompetoren, Serooskerke, Moriaanshoofd om te eindigen in Zierikzee. Daar hebben we nog een historische wandeling gemaakt langs onder meer de Oude haven met de Noorder- en Zuiderpoort en de markante Nobelpoort.

Route is the rijden met de auto. Parkeren in sommige plaatsjes gratis in andere is het weer betaald parkeren of je moet buiten de parkeerzone je auto parkeren.
Eventueel is de route nog uit te breiden naar de Stormvloedkering en Neeltje Jans. Daar waren we al eerder geweest dus vandaag, vanwege tijdgebrek, overgeslagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten