maandag 6 mei 2013

Vianden en ................

Maandag 6 mei zouden we eerst met de trein naar Luxemburg gaan. Helaas had de scheen van Ron het zwaar gehad de dag ervoor. Hij kon nog maar moeilijk lopen. Vandaar dat we besloten de auto te nemen en wat plaatsen te gaan bezoeken. We zijn begonnen in Vianden. Vanaf de weg zag je de burcht al goed zien liggen.
 We besloten daarom maar eerst de burcht te gaan bekijken en aansluitend het plaatsje. Vianden heeft naast zijn middeleeuwse burcht, mooie zandkleurige huizen, smalle geplaveide steegjes, overblijfselen van de oude ringmuur met torens en ligt in het dichtbeboste dal van de Our.
Parkeren is er niet gratis. 
Zowel de burcht als het plaatsje zijn de moeite waard om te bekijken. 
Daarna verder gereden naar Echternach. Echternach met zijn statige burger- en herenhuizen, de gotische Dingstuhl waar ooit recht werd gesproken, het middeleeuwse gerechtelijk kruis, de fontein en de uitnodigende terrassen en de knusse winkeltjes. Het marktplein vormt het schilderachtige centrum van deze Willibrordersstad. 
Parkeren in Echternach is niet gratis.
De volgende plaats was Diekirch. We waren via  Klein Zwitserland/ Mullerthal gereden. Een schitterende route met diverse wandelmogelijkheden. Als we meer tijd hadden gehad en Ron beter had kunnen lopen waren we daar zeker gaan wandelen. Diekirch ligt aan de Sure en aan de rand van het Duits-Luxemburgse natuurpark. Bezoek de oude St.-Laurentiuskerk, de Ezelsfontein of een van de talloze cafés of restaurants achter een koude Diekirch.
Ook parkeren hier is niet gratis.
De laatste plaats wat op ons programma stond was Esch-sur-Sure. Het dorpje valt onder monumentenzorg en ligt verscholen tussen beboste berghellingen in een smalle, hoefijzervormige bocht van de Sure. De wit geschilderde huisjes rond het parochiekerkje en de middeleeuwse burchtruïne maken Esch tot een van de meest idyllische dorpjes van Europa. Het mooiste uitzicht op dit plaatsje heb je vanaf bovenaf. Een smal pad voert vanaf de Rue de Kaundorf over de steile helling aan de overkant van de rivier de Sure omhoog. Vanaf bovenaf heb je een adembenemend uitzicht naar alle kanten.
Parkeren is gratis.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten