woensdag 25 mei 2016

7-d Duet Wijnstok en wandelstok 2016, kasteel Haut Koningsburg, St. Hippolyte, Bergheim, Zellenberg,Munster en Muhlbach zur Munster 25 mei

Haut Koenigsberg is een toeristische attractie in de Elzas. Een burcht die nog zeer goed bewaard is gebleven. je kan zelf een rondtoer door het kasteel maken of met een gids. Zeker de moeite waard om naar toe te gaan.
Er is bij de burcht ook een kruidentuin. Vanuit het plaatsje St. Hippolyte is de burcht nog goed te zien hoog op de heuvel.
Verder gereden naar Bergheim. Een zeer verrassend middeleeuws stadje een van de beste voorbeelden van vestingwerken in de Elzas.
Vanuit Zellenberg had je nog uitzicht op kastelen en ruïnes in de verte. Voor de rest was er in het plaatsje weinig te zien. Ook de volgende plaats Munster was niet echt aantrekkelijk. Een paar leuke plaatsjes kun je er schieten van o.a de ooievaars, fontein, kerk en hotel de Ville.
Tot slot onze laatste bestemming tevens overnachtingsplaats is Muhlbacn- sur - Munster. Ook niet veel te zien en te beleven. Het is ook maar een klein plaatsje. We sliepen daar in hotel Perle des Vosges. Kamer is niet groot met wc en douche in een inloopkast en een smal tweepersoons bed. Het diner is zeer goed. Gratis parkeren. Vogezen moet je eigenlijk naar toe gaan voor de mooie natuur en te wandelen of fietsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten