zaterdag 17 augustus 2019

Soester wandel weekend

De 2de editie van het Soester wandel weekend liepen wij alleen de 1ste dag mee. Vorig jaar hadden we beide dagen meegelopen met heerlijk weer.  Ditmaal besloten om op en neer te rijden en 1 dag mee te lopen. 

 De 20 km route vertrok vanaf het Gilde terrein in Soest. Vandaar liepen we afwisselend over verharde paden, zandvlaktes en duinen, heide die mooi in bloei stond en bos.
 Park vliegbasis Soesterberg kwamen langs het Nationaal Militair museum waar we buiten een aantal vliegtuigen konden bewonderen.

  Op Landgoed de Paltz was een rustplaats bij het Herman van Veen art center. Je kon ook een kijkje binnen nemen om de kunst die er aan de muren hing te bewonderen. Er was ook een mogelijkheid om op het dak van het gebouw een kijkje naar buiten te nemen.
 Na 23.26 km lopen kwamen we via Soest weer terug op het Gilde terrein waar de finish was. Helaas was de gehele route niet droog verlopen. Af en toe miezer regen gehad. Maar eenmaal bij de finish begon het harder te regenen.
Er was buiten de tent wel muziek maar vanwege het weer helaas geen feestgangers.
 Het was een mooie route mede door de hei die mooi in bloei stond. De verzorging vonden we dit keer wel aan de magere kant. Een koekje, wat dropjes, een krentenbol en een mandarijn. Van Le champion zijn wij altijd gewend dat het een zeer goede verzorging onderweg heeft waar je eigenlijk zelf niet veel hoeft mee te nemen, Gelukkig hadden we toch maar een rugtas met wat inhoud meegenomen.

Soester Duinendag

Op zaterdag stonden 2.500 wandelaars aan de start tijdens de Soester Duinendag. De routes brachten wandelaars over de Korte en Lange Duinen, Vliegbasis Soesterberg, langs het Nationaal Militair Museum en het gezellige Openluchttheater Cabrio. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten