zaterdag 12 mei 2012

Leeuwarden

Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, start- en finishplaats van de Friese Elfstedentocht, Nassaustad met verrassende winkels, diverse musea en een historische binnenstad met meer dan 500 monumenten. 
In het funshopgids.nl Leeuwarden staat een leuke stadswandeling die begint op het Hofplein. Je loopt o.a. van het Raadhuisplein naar de grachtengordel via de boterwaag, het "Nauw" en de "kelders", "Voorstreek", de Koningsstraat, het Friese museum, via de Tuinen, "Sacramentstraat" met de Grote kerk met een mooi Oranjepoort, "Schoenmakersperk" de Prinsentuin, de Boterhoek, "Oldehoofdsterkerhof", het Princessehof en via de "Beijerstraat"  zo weer terug op het Hofplein ongeveer 3 uur en vele foto's later. 
Verder in de funshopgids kom je nog informatie tegen over winkelen, kunst & cultuur, evenementen, eten & drinken en hotels. Zelf sliepen wij in het Oranje Hotel Leeuwarden - Hampshire Eden****, vrij centraal gelegen en tegenover het centraal station. Het hotel heeft een goed restaurant en beschikt over een kleine parkeergarage ( niet gratis).
Leeuwarden is bereikbaar per trein of Auto. Er zijn een aantal parkeergarages verspreid over de stad. Nog een tip: vanaf het water krijg je een hele andere kijk op de stad. Stap b.v.op rondvaartboot. Of bekijk Leeuwarden vanaf grote hoogte en beklim de scheve Oldehoeve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten