maandag 14 mei 2012

Sneek, Bolsward, Workum en Sloten.

Sneek

Sneek staat bekend als de watersportplaats van Friesland. Maar het heeft ook een zeer gesorteerd winkelcentrum. De binnenstad verrast met vele prachtige panden waaronder de Sneeker waterpoort en het Stadhuis. Verder is er een Nationaal Modelspoor Museum, Martinikerk en Fries Scheepvaart museum.
Bereikbaar per bus en auto. Parkeren is niet gratis.
Bolsward

Bolsward kan zich beroepen op een monumentale en gezellige binnenstad met het Stadhuis, Martinikerk, huis Gysbert Japicxhus "de Friese Vondel", Titus Brandsma museum , Us Heit ( kleinste bierbrouwerij van Nederland) en het bezoekcentrum Sonnema.
Bereikbaar per bus of auto. Buiten het centrum kan je gratis parkeren.

Workum 

Workum is een gezellig en sfeervol historisch stadje. Je kan beter spreken over straat. Want het is een lange straat waar het te doen is. O.a het Stadhuis, doopsgezinde kerk, Warkums Erfskip of te wel de Waag, de Hoop een oude scheepstimmerwerf en Jopie Huisman Museum. Een voddenkoopman die zichzelf leert schilderen. En hoe. Al twee miljoen bezoekers gingen ons voor.
Bereikbaar per bus en auto. Gratis parkeren.
Het Jopie Huisman Museum.
Sloten

Sloten, zeer mooi, gezellig en pittoresk plaatsje zoals de huizen aan weerszijden van het Diep staan. Het is ook een straat waar het museum Stedhus Sleat , Grutte Tsjerke (kerk) en de korenmolen de Kaai aanliggen. Zeer de moeite waard. Mocht je in de buurt zijn dan moet je Sloten zeker bezoeken.
Bereikbaar per bus en auto. Gratis parkeren op het parkeerterrein buiten de wallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten