zondag 17 september 2017

Terschelling

Van 17 september t/m 20 september waren wij een paar dagen op het waddeneiland Terschelling te vinden. Met de snelle boot (45 min. ) vaarden wij van Harlingen naar West Terschelling.
Ons hotel bevond zich niet heel ver van de haven. Na ruim 10 minuten lopen waren wij er al. We verbleven in het Westcord hotel Schlyge een **** goed hotel. En kamer 530 had gelukkig zeezicht en een Nespresso apparaat.
Op de aankomstdag hebben wij West Terschelling bekeken. En heerlijk gegeten bij restaurant Nap.
De dag erna hebben wij een rondje gelopen. Van West Terschelling via paal 3 over het strand naar paal 8 om via West aan Zee via Midlands  en Stryper via de dijk langs het water terug te lopen naar het hotel, ruim 25 km. "sAvonds gegeten bij restaurant Brandars wat ook prima smaakte.
De dag erop zijn we eerst met de bus, die voor het hotel stopte, naar het laatste dorp Oosterend gereden. Vandaar zijn we via het oudje kerkje van Hoorn, het wrakkenmuseum in Formerum (zeker een aanrader), het grootste dorp Midsland met oude kerkhof en nog een aantal gehuchtjes weer terug naar West-Terschelling. De route was ongeveer 18 km. "s Avonds weer terug gegaan naar restaurant Brandaris omdat de dag daarvoor goed bevallen was.
De laatste dag na een goed en uitgebreid ontbijt de haven en het plaatsje zelf nog een keer goed bekeken. Ook bij de vuurtoren Brandaris. Om 12.30 uur name we de veerboot naar Harlingen die er 2 uur over deed. Toch wel veel leuker dan de snelle boot vooral als het heerlijk weer.
Het was een zeer geslaagde korte vakantie. In Harlingen met de Arriva naar Franeker waar onze auto geparkeerd stond. 












Geen opmerkingen:

Een reactie posten