maandag 8 april 2019

Mallorca Wandel Event , dag autohuur

Vandaag hadden we nog 1 dag vrij. We besloten een auto te huren bij het hotel. Als eerste bezochten we Port DÁndratx een leuk haven plaatsje.
Via Es Gran en Torre des Verger reden we verder naar bergdorp Valldemossa.
 De bezienswaardigheid in de Valldemossa is m.n. het Kartuizerklooster. Het klooster /paleis kon bezichtigd worden en ook een gedeelte waar Chopin heeft gewoond. Voor de rest heeft Valldemossa heel veel souvenierswinkeltjes en restaurantjes. Leuk om een keer door het toeristische gedeelte ervan te lopen.
Gratis parkeren is er in de plaatsjes niet bij. Overal stonden parkeermeters.
De volgende bestemming was Deia. Helaas was het daar zo druk met voetgangers/ fietsers en automobilisten dat we geen parkeerplaats konden vinden. Dan maar verder gereden naar Sóller.
 We liepen naar het centrale plein met de grote kerk, gezellige terrasjes en waar het houten trammetje door heen reed. Leuk om te zien. Verder bekeken we nog een kleine tentoonstelling van Picasso en bekeken we nog wat toeristische winkelstraatjes.
 Daarna reden we verder naar Port de Sóller onze laatste bestemming. Ondanks de korte afstanden had het rijden toch veel tijd in beslag genomen met smalle wegen en de vele wielrenners.
Port de Sóller heeft een grote haven met vele dure boten. Ook komt hier het houten trammetje aan vanuit Sóller. Leuk om ook hier te zien. Verder liepen we een heel stuk langs het water en de haven. Je mocht hier ook op de flodders lopen tussen de boten door om ze nog beter te kunnen bekijken. Helaas moesten we vanaf hier weer terugrijden naar Peguera omdat het al vrij laat was. We reden nu via een snelweg naar Palma waar we nog in een heuse file terecht kwamen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten