zondag 29 september 2019

Trincomalee naar Anuradhapura

 Vertrek op tijd uit Trincomalee. Blij dat we onze Pipo wagen konden verlaten. Want ruim was het allemaal niet. Terwijl het hotel tegenover ons stond en bijna leeg was. Eerste stop was een bezoek aan Mihantale.
 Verder naar het hotel gereden om in te checken bij hotel Gamodh Citadel in Anuradhapura. Hier bleken wij de enige gasten te zijn. Wel een mooi hotel en rustig gelegen.
 Na de lunch op pad om 45 km verder een tempel te gaan bekijken, de Thanthirimale tempel ( Rajama Vihare). Hier moesten onze schoenen weer uit. Alleen de rotsen door de zon zo warm geworden dat het bijna niet te doen was om rustig rond te kijken.
 Op de terugweg passeerden we Sri Bodhirukkoramaya ook wel the hell genoemd.
 Tot slot stopten we bij de tempel waar 500 Boeddha's staan, Nelikulama temple. het was een sliert van boeddha's die achter elkaar stonden netjes in een rij.
Op een gegeven moment liep het pad naar boven waarna je afdaalde in een grot. Daar waren weer diverse muurschilderingen op de wand te bewonderen. Wij vonden dit een schitterende tempel. Daarna terug naar ons hotel om nog te gaan zwemmen. Dat was maar van korte duur omdat het kei hard begon te regen en onweren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten