woensdag 25 september 2019

Kandy - Habarana

 We moesten eerst de Old Village Spice and Oil village  ( Ayurveda) in Matale bezoeken voordat we verder reden. We kregen tekst en uitleg over diverse kruiden en vruchten in de tuin. Tot slot nog een arm en been massage. 
Daarna reden we verder naar Dambulla Caves tempel. De Gouden tempel van Dambulla is een complex van historische boeddhistische gebouwen. 
Beneden moet je een ticket kopen voordat je de klim naar boven kunt maken. Maar dat is zeker de moeite waard. Ook lopen er op de trappen apen rond en heb je een mooi uitzicht op de top van de berg.
In totaal zijn  er 5 grotten.  De tempel ligt op zo’n 160 meter De 5 grotten zijn allemaal de moeite van een bezoek waard.  Wij zijn achteraan bij grot 5 begonnen. Hoe meer je naar voren loopt hoe indrukwekkender de grotten worden. 
De 1 ste grot, de ‘Grot van de goddelijke koning’, is nagenoeg helemaal gevuld met een 15 meter lange liggende Boeddha. Aan zijn voeten zit zijn leerling Ananda en bij zijn hoofd vind je de god Vishnu. De tweede grot, de ‘Grot van de grote koningen’ is het grootste en meest indrukwekkend. Hier vind je 56 levensgrote beelden van Hindoestaanse goden als Vishnu en Ganesha die door verschillende koningen zijn geplaatst. In het midden is een kleine waterbron waarvan men zegt dat het de zwaartekracht trotseert.
Na de lunch en de was weggebracht te hebben gingen we naar Pidurangala voor de beklimming van de berg voor schitterend uitzicht. Maar beneden bezochten we eerst de cave en rock tempel. 
Pidurangala ligt naast de Sigiriya waar het veel drukker en duurder is. Deze berg is een alternatief daarvoor. 
Af en toe is het zoeken naar een pad bij de klim. Onderweg kom je nog een liggende Boeddha tegen onder een overstekende rots. Het laatste stuk is een hele lastige klim. He pad heeft plaats gemaakt voor hele grote kleien waar je overheen moet klimmen om op de top te komen. 
Maar eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht op de Sigiriya. Eenmaal beneden hadden we nog een tuktuk rit rond het meer en nogmaals goed zicht op Sigiriya en Rock Fortress. 
Daarna de was ophalen en naar ons ***** hotel Cinnamon Lodge in Habarana. Je komt er niet zomaar binnen. Eerst moest de auto gecontroleerd worden en daarna onze koffers. Maar dat ben je snel vergeten zodra je de kamer ziet. Het had ook een groot zwembad naast het restaurant.  Het diner en ontbijt was in een woord geweldig. Beide in buffet vorm en gigantisch. Ik geloof dat we hier maar blijven de rest van de vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten