vrijdag 15 mei 2015

Dingle - Ennistymon

Vandaag rijden we verder naar Ennistymon. Maar eerst reden we langs  Minard Castle en de Blennerville Windmill. Daarna bezochten we de Ardfert cathedral en de ruïnes van Teampall na Hoe en Teampall na Griffin. Deze ruïne uit de 12de-eeuw omvat een romaans portaal en een aantal blinde arcaden. Op de begraafplaats zijn de overblijfselen van een éénbeukige romaanse kerk te zien. 
Het klooster in Ardfert is gelegen in een open veld ongeveer een 1/2 mijl ten oosten van de belangrijkste kathedraal. Het werd in 1253 gesticht.
De Friary bestaat uit een groot rechthoekige kerk met een zuidelijke dwarsschip, dat in de 15e eeuw werd toegevoegd. Aan de noordzijde van de kerk is een groot klooster waarvan alleen de oostelijke deel intact bleef. Bij Talbert namen we de korte route over het water met een veerboot. Daarna brachten we een kort bezoek aan Kilrush, waar niet heel veel te zien was. Helaas was het Carrigaholt castle gesloten zodat de route verder ging naar de vuurtoren bij Loophead. Helaas was het weer op Loophead zo slecht dat we besloten verder te rijden naar ons eindpunt voor deze dag.
De plaats Ennistymon was het eindpunt voor vandaag. Het heeft de in Ierland gebruikelijk "Main Street", met daaraan tal van traditionele pubs. De watervallen van de rivier de Inagh, bijgenaamd "The Cascades", vormen een belangrijke toeristische attractie.

Hotel Falls Ennistymon in Ennistymon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten