maandag 11 mei 2015

Kinsale - Kenmare Bay

Vandaag reden we een heel stuk over de Wild Atlantic Way. Deze kustroute loopt over bijna de hele westelijke kust, 3800 km onafgebroken oceaanbranding van Donegal in het noorden tot Cork in het zuiden.  De route loopt langs grillige schiereilanden, verlaten dorpen en prachtige uitzichten op de uiterste uiteinden van West-Europa. 
 Onze eerste stop: Timo League Abbey. Daarna reden we verder langs de Dromberg Stone Circle, één van de mooiste van de vele steencirkels van County Cork en Baltimore. Aan de haven van Baltimore staat de rúine van een 15-eeuws kasteel. Op de kliffen achter het dorp staat een opvallende winkelruiten baken. 
Voordat we Mizen Head naderden, stopten we nog bij de Altor Wegde Tomb, een oud graf wat veel weg heeft van een hunebed. Mizen Head is het zuidwestelijkste punt van Ierland. Via een brug bereikten wij de vuurtoren en een bezoekerscentrum. Een wandeling biedt prachtig uitzicht op de kolkende Atlantische Oceaan. Bantry House. Het oorspronkelijke huis stamt uit ca. 1700, maar de noordelijke gevel is van later datum. In Bantry House zijn de uitgebreide collectie kunstwerken en meubelen te bezichtigen die de 2de graaf van Bantry uit Europa had samengebracht. Helaas was het huis vandaag gesloten. Kenmare Bay ons eindpunt voor vandaag. Deze stad is een prima beginpunt voor het verkennen van The Ring of Kerry.
Hotel Kenmare in kenmare Bay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten