dinsdag 12 mei 2015

Ring of Kerry

De Ring of Kerry is een toeristische route over het schiereiland Iveragh. We kwamen langs schitterende bergen en woeste kusten maar ook kleine vissersdorpjes. Vanuit ons hotel zijn we met de klok meegereden. Onze eerste stop was het schilderachtige plaatsje Sneem.  De 2de stop was  bij het Staigue Fort , een ringfort van gestapelde stenen uit de ijzertijd. 
Verder door naar Derrynane House. Dit huis stamt uit de 17de-eeuw. Volgende stop was ook weer een vervallen fort, nu bij Ballinskelligs. Een eindje verder stopten wij om de Kerry Cliffs te bewonderen. Een flinke klim bracht ons naar de top of de cliffs waar we goed zagen hoe de zee tegen de rotsen aan beukten. 


En weer verder naar het volgende vervallen kasteel. Ballycarberry kasteel is gelegen in Cahirciveen. Dit indrukwekkende kasteel met zijn met klimop begroeide toren was ooit de thuisbasis van de McCarthy clan en gebouwd in de 15e eeuw. Het is waarschijnlijk het grootste en meest indrukwekkende kasteel, gebouwd op het schiereiland Iveragh en is nog steeds zeer indrukwekkend van een afstand.
De route ging verder richting Muckross House. Muckross House staat even buiten Killarney en je kijkt er uit over de meren. Dit imposante landhuis werd in 1843 gebouwd en is omringd met een tuin vol azalea’s en rododendrons.  Tot slot maakten we nog een korte stop bij de Torc Waterfall en het uitzichtpunt bij Lady View voordat we weer terug reden naar Kenmare.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten